Tips voor de perfecte wintersportoutfit

Wintersportoutfit
Tips
17-06-2015

Kleren maken de wintersport

Wintersporten in de verkeerde kleding geeft een oncomfortabel gevoel. Je zweet te veel of hebt het juist onwijs koud. Zorg dat je de juiste wintersportoutfit aantrekt! Het is belangrijk dat de basis van je kleding goed is en dat je een goede isolerende laag draagt die je warm houdt. Draag ook een buitenste laag die waterafstotend is, bestand tegen wind en goed ademt. Zorg er daarnaast voor dat je kleding draagt met een laag gewicht en voldoende bewegingsvrijheid.

Kies voor verschillende lagen

Draag verschillende lagen zodat je iets uit of aan kunt doen als dit nodig is. Weersomstandigheden en de hoeveelheid energie die je geeft kunnen veranderen.

Kleding moet voldoen aan:

Wie de schoen past…

Zorg altijd voor goede schoenen! Het belangrijker dat je goede schoenen hebt dan goede ski’s of een snowboard. De skischoen of softboot vormt de verbinding tussen skiër en ski of snowboarder en snowboard. Een goede schoen brengt de energie van de wintersporter op de juiste manier over op het materiaal en zorgt voor een comfortabel gevoel. Kies dus een schoen die perfect bij je voeten, discipline en wintersportervaring past.

Safety first

Voorkom hoofdletsel en draag een wintersporthelm! Daarnaast is een sneeuwgoggle een must. De weerkaatsing van het zonlicht in de sneeuw is gevaarlijk voor de ogen en kan sneeuwblindheid tot gevolg hebben. Er zijn verschillende lenzen voor goed en slecht weer. Laat je hierover bij aankoop goed informeren.

Zonbescherming

Vergeet ook je huid niet te beschermen tegen de zon. De zon weerkaatst op de sneeuw waardoor de UV-straling extra wordt versterkt. Zorg dus dat je altijd zonnebrandcrème en lippenbalsem met UV protectie op zak hebt.

TIP:

Bij Skidôme kun je een complete wintersportoutfit huren tijdens je bezoek aan onze indoor pistes. Een complete set kleding en materiaal huur je voor € 12,50.


Gerelateerd Gerelateerde berichten