Een wintersportvakantie, voor welke bestemming kies jij?

wintersportvakantie
Outdoor
18-06-2015

Eén van de meest gestelde vragen tijdens de voorbereiding op je wintersportvakantie: waar gaat de reis heen? De mogelijkheden zijn oneindig. Er zijn te veel tips om op te noemen. Toch doen we een poging om een aantal pareltjes van gebieden uit te lichten.

Top 3 jonge gezinnen

Op zoek naar kindvriendelijke gebieden? Onderstaande gebieden bieden uitstekende faciliteiten voor kleine skiërs en snowboarders: gevarieerde pistes, kindvriendelijke skiliften en kinderlanden om van te watertanden.
1. Serfaus-Fiss-Ladis (Oostenrijk)
2. Arosa (Zwitserland)
3. Châtel (Frankrijk)

Top 3 après -ki

Ben jij een echt feestbeest en is de après ski het hoogtepunt van je wintersportvakantie? Dan zijn onderstaande bruisende gebieden echt iets voor jou!
1. Gerlos (Oostenrijk)
2. Ischgl (Oostenrijk)
3. Kirchberg in Tirol (Oostenrijk)

Top 3 wintersportvakantie voor beginners

Ga je voor de eerste skiën of snowboarden of zijn zwarte pistes nog niet voor jou weggelegd? Onderstaande gebieden zijn zeer geschikt voor beginnende wintersporters.
1. Lofer (Oostenrijk)
2. Ehrwald (Oostenrijk)
3. Breuil-Cervinia (Italië)

Top 3 natuurliefhebbers

Geniet jij het liefste van rust en mooie berglandschappen tijdens je wintersport? Onderstaande gebieden staan bekend om hun indrukwekkende natuurschoon.
1. Jungfrau Region (Ziwtserland)
2. Matterhorn Zermatt – Breuil-Cervinia (Zwitserland)
3. Pralogan la Vanoise (Frankrijk)

Top 3 ervaren

Heb je al wat meer ski- of snowboardervaring en daal jij het liefste van rode en zwarte pistes af? Onderstaande gebieden reiken afwisselende pistes in verschillende moeilijkheidsgraden.
1. Davos (Zwitserland)
2. Mayrhofen (Oostenrijk)
3. Megève (Frankrijk)

Top 3 sneeuwzeker

Wil jij zeker weten dat er sneeuw zal zijn tijdens je wintersportvakantie? Onderstaande gebieden noemen zichzelf sneeuwzeker.
1. Zermatt (Zwitserland)
2. Lech (Oostenrijk)
3. Livigno (Italië)