Tip #1: Neem de tijd om goed te leren skiën of snowboarden!

Goed leren skiën of snowboarden
Tips
21-09-2015

Wanneer je van jongs af aan op de latten staat, kom je vaak zonder angst en met veel gemak de berg af. Ben je te oud voor het kinderklasje, maar moet je het wintersporten nog wel onder de knie krijgen? Dan is het soms moeilijk om aan te zien dat het vaak de allerkleinsten zijn die het snelst de piste afdalen…

Ben jij niet zo’n bofferd die is opgegroeid met wintersportvakanties naar de Alpen? Dan kan het goed zijn dat je nog een hoop moet leren als het op skiën of snowboarden aankomt. Je zult merken dat zo’n leerproces veel tijd kost en het is nu eenmaal geen kwestie van een aantal lessen volgen in Skidôme… Toch is het wel verstandig om in Nederland al een proefles te nemen en te beginnen met het volgen van lessen, zodat je kennis opdoet van de ski- of snowboardtechnieken. Dit is tevens dé manier om vertrouwen op de te bouwen en te werken aan je conditie.


Ons advies

Wil je goed leren skiën of snowboarden? Dan adviseren wij 2x 10 lessen in Skidôme afgewisseld met 2 wintersportvakanties. Met de juiste techniek kun je tijdens de wintersportvakantie langere afdalingen maken (zonder te vallen) en doordat jouw zelfvertrouwen een boost heeft gekregen, voorkom je dat je met knikkende knieën bovenaan de berg staat. Je zult namelijk zien dat een piste in Frankrijk, Zwitserland of Oostenrijk totaal anders is dan de piste in een skihal. Een mooie afdaling in Skidôme is dus geen garantie voor een glansrijke rit van een échte besneeuwde bergtop. Daarom raden wij aan om tijdens de vakantie ook nog les te nemen. Onder begeleiding van een ervaren skileraar kun je het beste kennismaken met de piste-, sneeuw- en weersomstandigheden. Op deze manier kun jij je skipas dus optimaal benutten. Terugkomen bij Skidôme ná je eerste wintersportvakantie is ook een aanrader, zodat je de skills die je hebt ontwikkeld tijdens je vakantie kunt verfijnen. En met hetgeen dat je geleerd hebt, kun je je weer verder ontwikkelen zodat je tijdens de volgende wintersport nog beter uit de verf komt!
Wil je dus écht goed leren skiën of snowboarden? Dan zit er niets anders op dan geduld te hebben en te blijven oefenen. Ze zeggen niet voor niets: “Oefening baart kunst”.

Heb je onze beginnersdeals al gezien?