Tip #3 Trek je ski- of snowboardschoenen niet te strak aan voor je eerste afdaling

Ski- of snowboardschoenen niet te strak
Tips
28-09-2015

Of je nu een middag gaat skiën bij Skidôme, of een week op wintersport gaat naar Val Thorens, je wilt kunnen genieten van iedere afdaling die je maakt, toch? Als jij niet comfortabel op je ski’s of snowboard staat, kan de winterpret al snel naar een vriespunt dalen…

Om te voorkomen dat jij je oncomfortabel voelt, of zelfs pijn ervaart, zijn er verschillende dingen die je kunt doen. Eén daarvan is dat je je ski- of snowboardschoenen niet te strak aan moet trekken voor je de allereerste afdaling van de dag inzet. Nu hoor ik je denken: “Maar waarom? Je schoenen moeten toch altijd stevig vastzitten?” Absoluut! Maar ook als ze iets minder straks zitten, kun je nog steeds veilig naar beneden glijden.
Het is nu eenmaal zo dat onze voeten heel wat te verduren krijgen tijdens het wintersporten. Bij een afdaling worden je voeten behoorlijk samengedrukt en daardoor kunnen ze aardig opzwellen. Alsof dit nog niet erg genoeg is, kan dit leiden tot tintelingen, extreme kou en zelfs kramp. Dat gun je niemand! Behandel ze daarom met liefde en span je gespen niet te strak aan. Wanneer je voeten na de eerste afdaling gewend zijn, kunnen de gespen weer strakker gezet worden. #safetyfirst

PS

Je skisokken spelen ook een belangrijke rol in dit geheel. Je bent waarschijnlijk geneigd de aller-dikste sokken te kopen wanneer je denkt aan winterse temperaturen, maar als de sokken te dik zijn, krijgen je voeten nóg minder ruimte in de skischoenen…

Heb jij dit al eens geprobeerd?