5 tips om voorpret te beleven aan je wintersport

Tips
07-10-2015

Voor velen vormt de wintersport het hoogtepunt van het jaar. Overdag alles geven op de piste en daarna je skischoenen inwisselen voor je après-ski schoenen… Heerlijk! En wat is er nou fijner dan met een biertje in je hand genieten van de klanken van Anton aus Tirol? Om de gemiddelde lengte van een skivakantie een beetje te verlengen geven wij jou graag 5 tips om voorpret te beleven aan je wintersport. Klaar? Let’s go!

❆Tip 1: Het gebied digitaal ontdekken

Je wintersport is geboekt. De aanbetaling is gedaan. Het aftellen kan beginnen… Met veel plezier heb je het skigebied geselecteerd. Het ligt op een goede hoogte, er is een flink aantal kilometers aan pistes en je hebt een topaccommodatie geselecteerd. Omdat een goede voorbereiding het halve werk is, is het digitaal ontdekken van het gebied een echte aanrader! Hoe zit het met de liften? Zijn er ook funparken? En waar moet je zijn voor de allerbeste après-ski?

❆Tip 2: Les volgen bij Skidôme

Het skiën of snowboarden verleer je niet zo snel, maar om ervoor te zorgen dat de eerste sporen die jij achterlaat in de sneeuw van wereldniveau zijn, is het verstandig om in Nederland nog een cursus te volgen. Zo kun je alvast warmdraaien voor de wintersport, terwijl je ook nog eens werkt aan je conditie (win-win). Ga jij voor de eerste keer op wintersport? Dan kun je tijdens de les in Nederland alvast kennismaken met de technieken en vertrouwen opbouwen voordat je de bergen trotseert. Een beetje zelfvertrouwen kan geen kwaad, toch?

1210-skidome-opendag-182 500x333

❆Tip 3: Een nieuwe outfit scoren

Niet alleen de pepernoten liggen al vroeg in de winkel… Vaak hangt de nieuwe collectie van de wintersportkleding ook al in de zomer in de rekken. Misschien is augustus nog wat vroeg om jezelf in een nieuwe snowboardbroek te hijsen, maar wanneer de blaadjes van de bomen vallen is het shoppen naar een hippe wintersportoutfit dé manier om je voor te bereiden op de aankomende wintersport. Met het zoeken naar de perfecte jas of broek, waan je je al even op de piste…!

Ski (36) klein❆Tip 4: Nieuw materiaal kopen

Ben je van plan dit jaar meerdere keren richting de sneeuw te gaan? Of ben je je oude materiaal zat? Dan is het tijd voor nieuw wintersportmateriaal! Het zoeken
naar de juiste skischoenen, de allerbeste skibril en het mooiste board is dé manier om voorpret te beleven voor je op wintersport gaat. Je weet tenslotte waar je het voor doet. Jouw research zorgt ervoor dat je straks met een complete ski- of snowboarduitrusting op de piste staat. 

❆Tip 5: Après-ski playlist maken

Wintersport is onlosmakelijk verbonden met après-ski. Om alvast warm te draaien is het maken van een après-ski playlist de perfecte manier om in de stemming te komen voor de wintersport. Zeg nou zelf: het kan natuurlijk nooit kwaad om een beetje voorbereid te zijn, toch? Zo zing jij straks de sterren van de hemel in de après-ski bar. Zet je volumeknop nu dan maar op maximaal en geniet van de nummer 1 uit de top 100 après ski hits allertijden…