Tip #5 Kleed je in laagjes tijdens de wintersport!

Tip 5 , kleed je in laagjes
Tips
20-10-2015

Heb jij jouw wintersportkleding ook met zorg uitgezocht? Warme laagjes zodat je geen kou vat? Een hippe print om in stijl de piste af te komen? Top! Wintersportkleding is er namelijk om jou warm te houden, zodat jij genoeg bewegingsvrijheid hebt op de piste en zodat jij niet nat wordt nadat je een paar keer gevallen bent in de sneeuw…

Vroeger ging men veelal in gewatteerde jassen naar beneden. Lekker warm natuurlijk, maar wanneer je met zo’n dikke jas aan intensief bezig bent, loopt het zweet al snel over je rug! Tegenwoordig is deze kleding gelukkig gemaakt van materiaal dat veel beter geschikt is voor de wintersport. Dat scheelt natuurlijk al!

Toch willen wij jou graag een tip meegeven voor wanneer je je weer naar de besneeuwde bergtoppen begeeft: kleed je in laagjes. Waarom? Nou, de temperaturen kunnen enorm afwisselen (berg of dal, zon of sneeuw, december of maart). Bovendien zal het bij je eerste stappen in de sneeuw nog wat fris aanvoelen, maar naarmate je langer bezig bent, wordt het alsmaar warmer en warmer. Daarom speciaal voor jou de laagjes top 3 (tromgeroffel):

❆ Laag 1: Thermo-ondergoed

Het ziet er misschien niet zo charmant uit, maar het is wel reuze-handig! Dankzij thermo-ondergoed blijft jouw lichaam op de juiste temperatuur. Overtollig transpiratievocht wordt namelijk naar de volgende kledinglaag afgevoerd en daarom blijft jouw huid droog en warm.

❆ Laag 2: Isoleren maar!

Deze laag is vooral bedoelt om jou warm te houden. Dit kan een dik vest zijn, een skipully of bijvoorbeeld een fleece trui. Fleece zorgt ervoor dat vocht doorgelaten wordt naar de buitenlaag en tegelijk houdt deze laag de warmte vast. Ideaal!

❆ Laag 3: Jas aan en gaan!

De derde laag is, tenzij je nog meer laagjes wilt dragen, de buitenste laag. Ga je voor een softshell of een hardshell jas (soepel en waterafstotend of hard en waterdicht)? Het is het allerbelangrijkst dat jouw jas waterdicht is en je lichaam beschermt tegen sneeuw, water en wind. Voldoet jouw jas aan deze eisen en heeft die ook nog eens een sneeuwvanger, genoeg zakken en een mooie print? Dan ben jij er klaar voor!

Hoeveel laagjes draag jij tijdens de wintersport?