#Tip7: Geef je kinderen zelf geen les!

les geven
Tips
13-11-2015

De eerste wintersportvakantie met het hele gezin! Je bent volop aan het genieten van de sneeuw en glijdt heerlijk de pistes af, maar je kinderen hebben hier nog moeite mee.  Je wilt natuurlijk dat ze net zo goed worden als jij en daarom ga je ze zelf les geven… maar is dit wel verstandig? Nee dat is niet verstandig! Wij leggen graag uit waarom…

Weet wat je doet!

Bij les geven komt enorm veel kijken. Ten eerste is het belangrijk dat je weet wat je moet doen, want je wilt natuurlijk niet dat je kind iets overkomt. Dit begint met het leren van de juiste techniek. Als je zelf les gaat geven aan je kind, is de kans groot dat hen de verkeerde techniek wordt aangeleerd. Later is het ontzettend lastig de aangeleerde techniek weer af te leren.

shutterstock_1001379

Vergeet zelf niet te genieten…

Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat de vakantie leuk blijft. Door zelf geen les te geven, kun je optimaal genieten van de mooie pistes. Daarbij is het ook leuker voor je kind om les te krijgen van een skileraar.  Zij zijn opgeleid om kleine kinderen op spelenderwijs, op speciale pistes, de juiste techniek aan te leren.

Indoor oefenen

Daarbij is het ook verstandig om met je kind te oefenen bij een indoor skibaan voor je op vakantie gaat. De kinderen leren hier hun eerste skibewegingen maken, samen met leeftijdsgenootjes!

Les 500x333

Heb jij ons lesaanbod al bekeken?