De Skidôme evenementen van toen en nu

Zebra Cup
Evenementen
11-12-2015

Om de gemoedelijke wintersportsfeer dicht bij huis te ervaren, ben je bij Skidôme aan het juiste adres. Skidôme Rucphen staat al 20 jaar bekend om haar Brabantse gezelligheid en ook in het Zeeuwse Terneuzen zijn ze bij Skidôme bekend met de begrippen ‘gastvrijheid’, ‘gezelligheid’ en het ‘thuisgevoel’. Thuis in sneeuw, dat ben je bij Skidôme. Dat dit gevoel voor iedereen toegankelijk is, blijkt uit de diverse evenementen die we regelmatig organiseren. Want die evenementen zijn al 20 jaar zeer divers.

Van slalom- tot sleewedstrijd

Een slalomwedstrijd, een snowboard battle, een wintersportbeurs en zelfs woksleeën. Het kan allemaal bij Skidôme! Tegenwoordig kun je jaarlijks voor leuke wintersportevenementen bij Skidôme terecht. Is dat altijd al zo geweest? Jazeker! Maar vroeger was een evenement vooral een jaarlijkse feestavond in de kantine.

Skimarathon

Volgens Conny Dam, die al bij evenementen op de borstelbaan in Rucphen kwam, was de 24 uurs-ski marathon het meest spraakmakende evenement!  Er waren ruim 100 deelnemers verspreid over groepen van 10 personen. “Je had een grote tent met van die bedjes erin.  Daar lagen we allemaal in. Ieder team moest continu bezig zijn met één persoon. Tussendoor kon je wat slaap pakken en dan moest je er midden in de nacht weer uit om te skiën. Je was helemaal kapot, maar het was wel heel gezellig’’, vertelt Conny.

Evenementen van nu

De evenementen anno 2016 zijn veel grootser opgezet.  Elk evenement heeft een ander thema en is toegankelijk voor alle sneeuwliefhebbers.  De laatste 1,5 jaar speelt Jasper Schouwstra hier een belangrijke rol in. Hij is mede verantwoordelijk voor de organisatie van alle evenementen bij Skidôme.

ZebraCup en Dutch Cup

In de ogen van Jasper zijn de leukste evenementen: de ZeBra Cup en Dutch Cup. “De ZebraCup is laagdrempelig. Iedereen van welk niveau dan ook kan meedoen! De ZeBraCup is een freestyle evenement waarbij snowboarders en skiërs strijden om mooie prijzen. De dag start met een clinic van een ski of snowboard professional om vervolgens zelf aan de competitie te beginnen. Bij de Dutch Cup is de beleving erg hoog omdat het een wedstrijd is waar niveau een belangrijke rol speelt’’.

Je kunt Wok sleeën

Naast de Skidôme open dagen, diverse wedstrijden en de Dag van Skidôme, organiseerde Skidôme in maart 2015 voor het eerste NK Wokslee. Deze organisatie ging in samenwerking met Go-Tan. Wat is dat dan precies, woksleeën?  De naam zegt het al, op een slee in de vorm van een grote wokpan naar beneden glijden. Hoe je deze wedstrijd kon winnen? Gewoon door zo snel mogelijk naar beneden te glijden. Uiteraard was er ook een prijs beschikbaar voor de meest originele wokslee outfit. Dat leverde mooie beelden op!

 

 

Zien we jou op de komende evenementen?