Jong toptalent bij Skidôme

Skidôme riders
Indoor
11-01-2016

Je komt om je eerste bochten te maken, je technieken te verbeteren, je grenzen te verleggen, om te ontspannen of misschien wel om te trainen voor belangrijke internationale snowboardwedstrijden; zélfs voor de Olympische Winterspelen. Dat Skidôme een plek is waar het beste talent komt, groeit en wordt gestimuleerd, blijkt uit het grote succes van de Skidôme riders: Erik, Ziggey en Niek.

Hoe het allemaal begon…

Alle drie de jongens begonnen hun snowboardcarrière in de skihallen van Skidôme. Daar stonden ze voor het eerst op een board. Dat zij talent hadden voor deze sport, bleef niet onopgemerkt. Al snel volgden onvoorstelbaar goede topprestaties: aanmelding bij de selectie van het nationale rookieteam, de start aan het Centrum voor Topsport en Onderwijs in Papendal en diverse podiumplaatsen op nationale en internationale kampioenschappen. Ziggey van Bouwhorst en Niek van der Velden werden in 2015 beide Nederlands Kampioen Slopestyle binnen hun categorie en Erik Bastiaansen behaalde zelfs goud tijdens het Jeugd Wereldkamioenschap Slopestyle in China.

Beste skischool van de Benelux

Om de titel ‘Beste skischool van de Benelux’ te onderschrijven, legt Skidôme de afgelopen jaren sterk de focus op het vooruithelpen van de wintersport. De betrokkenheid met de topsport leidde onder andere tot de sponsoring van de snowboardtalenten. De prestaties van deze jongens zijn niet te evenaren. Niet voor niets behoren ze dan ook tot de wereldtop van de snowboarders. Wij van Skidôme zijn dan ook reuze trots!

Skidôme Rider: Ziggey van Bouwhorst

Top 3 prestaties 2014-2015:

❆ 1e plaats NK Slopestyle, Laax
❆ 2e plaats Dutch Cup overall
❆ 10e plaats World Rookie Fest, Livigno 2015

Het belangrijkste voor Ziggey om naar Skidôme te komen is de fun, sfeer en activiteiten. Het plan voor volgend seizoen is duidelijk: “Zoveel mogelijk het snowboarden in de publiciteit brengen!”

 

 

Skidôme Rider: Erik Bastiaansen

Top 3 prestaties 2014-2015:

❆ Jeugd Wereld Kampioen Slopestyle, Yabuli 2015
❆ 3e World Rookie Fest, Livigno 2015
❆ 2e Europa Cup, Landgraaf 2015

Erik is gemiddeld 4 keer in de week in de sneeuw van Skidôme te vinden. Voor Erik is Skidôme vooral ontspanning en heel veel plezier met vrienden. In februari ’16 komt Bastiaansen uit voor Nederland op de Jeugd Olympische Spelen in Lillehammer, Noorwegen.

 

 

Skidôme Rider: Niek van der Velden

Top 3 prestaties 2014-2015:

❆ 1e plaats EuropaCup
❆ 1e plaats NK slopestyle, Laax
❆ Overall 1e plaats Dutch Cup

Niek kreeg in de zomer van 2012 een zomerabonnement en is sindsdien niet meer weg te slaan bij Skidôme. Niek komt nu gemiddeld 3 á 4 keer in de week bij Skidôme. Hij staat graag op zijn snowboard en Skidôme is lekker dichtbij! In augustus 2015 is Niek gestart aan het CTO in Papendal. Op vrijdag 8 januari pakte hij nog goud op de Big Air op het Ice Ripper Rookie Fest in Laax en voorlopig is hij nog niet klaar!

 

Skidôme talenten

Sinds januari ’16 hebben we behalve Skidôme Riders, ook Skidôme Talenten. De Belgische Evy Poppe (12 jaar) en de Nederlandse Jochem Bekker (15 jaar) worden sinds deze maand officieel gesponsord door Skidôme!