GlowGolf: een stukje Noordpool bij Skidôme

glowgolf Rucphen
Tips
13-01-2016

Het is van origine een idee uit Canada: minigolf spelen op een baan met blacklights. Dat klinkt nog een beetje vaag, maar wie wel eens een GlowGolf baan heeft bezocht, weet precies wat voor spectaculaire plaatjes een GlowGolf decor oplevert. Zeker als je het combineert met een sneeuwthema.

Zodra je Skidôme Rucphen binnen loopt, word je al snel verwelkomd door een immense ijsbeer die samen met een stel pinguïns en een zeehond de ingang van de GlowGolfbaan bewaakt. In 2016 zijn deze gasten van de Noordpool alweer vijf jaar aanwezig in het gezellige Skidôme Rucphen. Hoe ze daar terecht zijn gekomen? Onder andere via mede-eigenaar Jasper van Rijnsoever. Hij maakte kennis met het GlowGolf concept uit Canada en bracht het inspirerende idee naar Rucphen. In overleg met Nicky Broos, algemeen directeur van Skidôme, werd besloten een samenwerking aan te gaan.

Brabantse gezelligheid

Jasper had op dat moment samen met collega Ronald Vree al een GlowGolfbaan in Middelburg, maar een tweede vestiging in Brabant was zeer welkom. ‘’Brabant is wel echt een regio waar men toch van de gezelligheid houdt. Het hoeft allemaal niet per definitie heel explosief te zijn, maar wel gewoon gezellig. Die gezelligheid staat hier heel erg centraal. De uitstraling die Skidôme heeft naar haar gasten toe, is wel heel erg van de gezelligheid, het Brabantse en het gemoedelijke. Daar past GlowGolf heel goed bij’’.

Sneeuwthema

Waarom het sneeuwthema op een GlowGolfbaan zo goed uitpakt? Renate Dijkman, bedrijfsleider bij GlowGolf, vertelt: ‘’Als je kijkt hoe het geheel er uiteindelijk uitziet en hoeveel mooie grote dieren en dingen je kunt bouwen rondom het sneeuwthema, dat is gewoon heel mooi. Ook omdat er veel wit in het decor zit, de sneeuw en het ijs, dat licht extra op’’.

Leuke diversiteit

De combinatie van GlowGolf bij Skidôme vindt ook Jasper nog steeds heel sterk. ‘’Mensen kunnen bijvoorbeeld eerst gaan skiën, dan lekker een hapje eten en daarna nog een potje glowgolfen. Ik denk dat de diversiteit heel leuk is, dat hoor ik ook terug van onze gasten’’.

Hebben ze dan zelf ook een grote liefde voor wintersport? Renate wel! ‘’Ik heb nog skilessen gegeven en ik ga drie keer per jaar op wintersport’’. Jasper vindt de sneeuw vooral erg koud en begeeft zich liever op de GlowGolfbaan, waar de temperatuur ook aangenaam is zonder dikke jas. ‘’Ik ben echt een koukleum’’.

Daten in het donker

Wat Jasper opvallend vindt aan de bezoekers van GlowGolf Rucphen? ‘’Ik zie dat er best wel veel jongeren komen met een date. In Middelburg is het echt een gezinsuitje van mensen met jonge kinderen van rond de zeven of acht jaar. Hier in Rucphen zie je toch een wat stoerdere groep, van vrijgezellenfeesten die hier nog even een rondje doen of mensen die op date gaan. Natuurlijk komen hier ook gewoon gezinnen of kinderfeestjes, maar ook wel die stoere groep erbij. Dat vind ik hier altijd wel heel grappig’’.

GlowGolf Rucphen gezin

GlowGolf toernooi

Je weet natuurlijk pas hoe leuk GlowGolf is, als je het zelf hebt ervaren. Daarom organiseerde GlowGolf een half jaar nadat de baan zich had gevestigd in Skidôme Rucphen een toernooi voor het Skidôme personeel. De winnaar mocht met nog een persoon naar Barcelona! Een herhaling van dat toernooi zien we bij Skidôme wel zitten. Ook Jasper staat er open voor: ‘’We willen het eigenlijk wel herhalen, want er werken inmiddels ook weer nieuwe mensen’’.