Skidôme over 20 jaar

Skidôme over 20 jaar
Indoor
28-01-2016

Er is de afgelopen 20 jaar heel veel gebeurd. De matten maakten plaats voor sneeuw, er werd een ijskart- en glowgolfbaan toegevoegd, er werden talloze evenementen georganiseerd en ga zo maar door… Nu is het tijd om in een glazen bol te kijken, want hoe ziet Skidôme er over 20 jaar uit?

Eén van de items waar momenteel veel over wordt gesproken is de baanverlenging in Skidôme Rucphen. Het idee was om deze verlenging in 2016 te realiseren, maar zoals het er nu uitziet gaat dit toch anders lopen. De extra meters zullen nu naar verwachting in 2017 voor publiek toegankelijk zijn. Dat betekent dat de verlenging nu nog even op zich zal laten wachten, maar het zal het absoluut waard zijn!

Rucphen, Terneuzen en …. ?

Zoals je weet is ook een tweede vestiging sinds 2012 een feit: Skidôme Terneuzen. Verdere uitbreiding sluit algemeen directeur Nicky Broos niet uit: “Zolang ik in een positie ben dat ik de wintersport kan blijven populariseren, is het goed. Als het aan mij ligt, wordt Skidôme het meest toonaangevende wintersportbedrijf van Europa en hoe harder ze roepen dat het niet kan, hoe harder ik ga bewijzen dat het wél kan.”

Meer activiteiten

Bij Skidôme Rucphen kun je niet alleen maar terecht om te skiën of snowboarden. Je kunt er ook glowgolfen en ijskarten en over 20 jaar kun je er misschien nog wel veel meer. Het is namelijk de bedoeling om een centrum te creëren waar íedereen welkom is en waar íedereen zich kan vermaken. Voorwaarde is wel dat de activiteiten altijd indoor zijn en áltijd met een winters tintje.

Sponsoring

Over 20 jaar zijn Skidôme Riders Erik, Ziggey en Niek 37, 37 en 35 jaar oud. Tegen die tijd snowboarden ze vast en zeker nog steeds de sterren van de hemel, maar wellicht is het wel tijd voor Skidome om in de tussentijd ook ander jong talent een kans te geven. Tegen die tijd zou het goed kunnen dat het sponsoring programma is uitgebreid met skiën en vrouwelijke wintersporters.

En Nicky zelf?

“Als het aan mij ligt loop ik hier over 20 jaar nog steeds met heel veel plezier rond om bijvoorbeeld receptiediensten te draaien en skiles te geven.”