Indoor en outdoor wintersport: zoek de verschillen!

Indoor en outdoor wintersport
Indoor, Outdoor
17-02-2016

Als ik zou willen, zou ik het hele jaar door op de lange latten kunnen staan. Tijdens de wintermaanden op de allermooiste locaties in de Alpen, maar bij een gebrek aan sneeuw en geld zijn er ook genoeg indoor skihallen dichter in de buurt… Tussen indoor en outdoor wintersport zitten echter wel een paar verschillen, maar die leggen wij graag aan jou uit.

Waar je in een indoor skihal 365 dagen per jaar dezelfde condities hebt, kunnen deze in de Alpen nogal verschillen. Bij Skidôme is het bijvoorbeeld het hele jaar door -4 graden op de piste, terwijl deze temperatuur tijdens jouw wintersportvakantie een heel stuk lager, maar ook een heel stuk hoger kan liggen. Zeg nou zelf: wat is er fijner dan een heerlijk winters zonnetje op je gezicht, waardoor je aan het einde van de dag een mooie afdruk van je goggle op je gezicht hebt?  Daarentegen ben je bij een indoor skihal het hele jaar door verzekerd van sneeuw. Tja… zo valt er overal wat voor te zeggen, nietwaar?

Ski (10) 500x333

Hoog, hoger, hoogst…

Wanneer je je eerste meters op een indoor skipiste hebt gemaakt, kan de hoogte van een échte berg behoorlijk overweldigend zijn. Maar een hogere berg, betekent ook dat de pistes langer zijn en dit zorgt ervoor dat je langere afdalingen kunt maken. De pistes bij Skidôme zijn bijvoorbeeld 160 meter (Rucphen) en 220 meter (Terneuzen) lang, maar het Franse skigebied Les 3 Vallées heeft maar liefst 600 kilometer aan pistes (!!) Nadat je les hebt gevolgd in Nederland, is het daarom zeker verstandig deze lessen in het buitenland voort te zetten #tip.

Wat een uitzicht!

Waar je bij de gemiddelde indoor skihal zo het restaurant in kijkt, is het uitzicht tijdens je skivakantie continu anders. Als je om je heen kijkt zie je oneindige pistes, pittoreske dorpjes en prachtige, besneeuwde bergtoppen. De beelden van je Go Pro Camera die tijdens je vakantie heeft aangestaan, zijn vaak ook meer de moeite waard dan de beelden die je in de skihal hebt opgenomen, maar dat blijft tussen ons okee?!

Ski (33) 500x326

I need space…

Bij een indoor skihal word je soms nog weleens beperkt in je ruimte, terwijl de pistes tijdens je wintersport (meestal) lekker breed en behoorlijk lang zijn. Tijdens de vakantie heb je dan ook volop de ruimte om helemaal los te gaan en “kilometers te vreten”. Let wel op! Tijdens de wintersport is er geen muur waar je tegen aan kunt skiën, maar dit betekent ook dat je zelf op tijd moet remmen om te voorkomen dat je de berg afrolt

Het grootste indoor voordeel!

Een indoor skipiste heeft één heel groot voordeel ten opzichte van het outdoor wintersporten. Weet jij wat het is? Nee? Komtie: bínnen kun je het hele jaar door genieten van de nodige sneeuwpret. Bij Skidôme ligt er tenslotte 365 dagen per jaar sneeuw!

Skien 400x270

Weet jij nog meer verschillen tussen indoor en outdoor wintersport? Laat het ons weten!