Goofy of regular, welke van de twee ben jij?

goofy of regular?
Tips
09-03-2016

Bij goofy en regular stand gaat het om de manier waarop jij op je snowboard staat. Bij goofy sta je met je rechterbeen naar het dal en bij regular sta je met je linkerbeen naar het dal. Er zijn verschillende trucjes om erachter te komen welk been jij het vaakst naar voren zet en of jij dus het beste goofy of regular op je board kan staan. Hieronder lees je vijf trucjes die jou gaan helpen:

1. Glijpartij

Zoek een gladde vloer op, trek je schoenen uit en zorg dat je sokken aanhebt. Neem vervolgens een aanloopje en glij met je sokken over de vloer. Kijk welke voet er automatisch naar voren is gegaan om jezelf te stoppen. Deze voet moet ook naar voren staan op je snowboard. Als dus je rechtervoet naar voren gaat, heb je een ‘goofy stand’. Dit kan ook in openbare ruimtes, maar we raden aan om het thuis te doen.

2. Een duwtje in de rug

Laat iemand je een duwtje in de rug geven, de voet die dan als eerste naar voren gaat, is het been dat op je snowboard naar het dal gericht moet zijn. Ook hier geldt, rechtervoet naar voor = ‘goofy stand’. Let wel op: doe dit niet te hard anders loop je het risico dat je valt. En vallen voordat überhaupt in de sneeuw hebt gestaan, is natuurlijk een beetje gênant.

3. Touwtje trekken

Iets wat je misschien niet vaak doet, maar je misschien nog wel kan herinneren. Tijdens het touwtje trekken is er altijd één voet die je naar voren plaatst om er je kracht op te zetten. Deze voet kun je het beste tijdens het snowboarden naar beneden richten. Als je rechts voor zet heb je de ‘goofy stand’ en als je links naar voren zet heb je een ‘regular stand’.

4. Traplopen

Als je een trap oploopt, gaat er altijd automatisch één voet als eerste naar boven. Hier let je normaal gesproken natuurlijk niet op. Maar om erachter te komen of je een goofy of regular snowboarder bent, komt het goed van pas. De voet die als eerste naar boven gaat, is de voet die je juist achter op je board moet plaatsen. Aan de bergkant dus.

5. Skateboarden

Ten slotte hebben we een heel voor de hand liggende tip voor alle skateboarders onder ons. Kijk hoe je op je skateboard staat, want op je snowboard sta je bijna altijd hetzelfde. Dit geldt trouwens ook voor alle surfers!

Met deze trucjes hebben we je een beetje op weg geholpen, maar door echt te gaan snowboarden weet je zeker of je goofy of regular bent. In het filmpje hieronder krijg je nog wat extra tips en zie je duidelijk wat het verschil is tussen goofy of regular op je board staan. Laat ons weten of jij goofy of regular op je board staat!