Lente skiën: waarom zou je?

Lente Skiën
Outdoor
13-04-2016

Wintersport heet niet voor niets WINTERsport. Wanneer je aan wintersport denkt, denk je aan sneeuw en kou en die horen nu eenmaal bij de koudste maanden van het jaar. Toch zijn er behoorlijk wat redenen te bedenken waarom je lente skiën of snowboarden absoluut moet overwegen!

Een heerlijk zonnetje!

Vergeet je zonnebrand niet in te pakken, want wintersport in de lente betekent aangename temperaturen, langere dagen en een heerlijk zonnetje! Eén aandachtspuntje: check wel even of jouw wintersportbestemming sneeuwzeker is, want anders kun je je ski’s of snowboard thuis laten.

Fun (19) 500x332

Buiten het hoogseizoen = voordeliger

Net als met een zonvakantie wordt de prijs een stuk lager wanneer je het hoogseizoen vermijdt. Aangezien de meeste sneeuwliefhebbers hun vertrekdatum tussen december en februari prikken, kom je een stuk voordeliger uit wanneer jij een vakantie in april kiest. En dat geld dat je bespaart, kun je dan weer besteden tijdens de après ski!

Take it easy…

Buiten het hoogseizoen omgaan, is niet alleen voordeliger. Het is ook een stuk relaxter. De rijen voor de skilift zijn minder lang en je hoeft niet te vechten voor jouw tafeltje op het terras. Lente skiën is dus super-relaxt!

Eten (10) 500x333

Lente skiën is een feest!

Wanneer het wintersportseizoen ten einde loopt, worden er tal van evenementen georganiseerd in de sneeuw. Zo is er de Dutchweek in Val Thorens, Dutch Weekend in Saalbach, de Winter Family Jam in Tignes en de Top of the Mountain Closing Concert in Ischgl. Dat is toch een leuke bijkomstigheid, nietwaar?

Nog een keer, nog een keer!

Ben jij in het hoogseizoen al op wintersport geweest? Dan is lente skiën de perfecte manier om nogmaals van de sneeuw te gaan genieten!

Fun (15) 500x333

Blijf jij liever dicht bij huis? Profiteer dan nu van de Lente Combi Deal bij Skidôme: 2 uur pistetoegang en een heerlijke huisgemaakt varkenshaassaté van € 42,50 voor € 37,50 per persoon.