Snow College Challenge

Snow College Challenge
Indoor
28-04-2016

Dat de Snow College Challenge van 23 april hét evenement van het jaar moest worden, was reeds –zelfs buiten de landsgrenzen- als een lopend vuurtje rondgegaan. Maar… op zo’n succes en zulke spannende wedstrijden had niemand durven hopen!

Om 9 uur sijpelden de eerste deelnemers de catacomben van Skidome Terneuzen binnen. Dit ging gepaard met nog wat slapende blikken, maar dit veranderde al snel in vuurrode met adrenaline volgepompte boedvaten toen iedereen een beter zicht had op de concurrentie. Gelukkig boden de clinics het nodige soelaas om de techniek nog wat aan te scherpen op de reuzen slalom en buckel. Daarnaast werd er een clinic ski-onderhoud gegeven om het materiaal tip-top in orde te maken.

De deelnemers

De deelnemers sloegen geen enkele raad van de Snow College top-trainers in de wind. Integendeel! De zenuwen werden er nog duchtig afgeskied tot de laatste minuut! Na de clinics werd iedereen ingedeeld en werden de teams bekendgemaakt. Met teamnamen als Crazy Daisy,  de Daltons, de Skidômers, die Östnreichers, der Wiender schi-erknaben, Sissies Rucphen Old-School en Team Sneeuwkoe  was het een bont gezelschap op de piste van Skidôme Terneuzen.

Snow College Challenge

De winnaars van de Snow College Challenge

De Snow College Challenge werd gestart met een strijd tussen alle recreanten/leraren die met de grootste snelheden naar beneden stoven. Daarna ontstond er een waar spektakel bij de wedstrijdskiërs, gevolgd door een korte pauze. Na de pauze was iedereen klaar voor ‘The battles’. Het was ongezien spannend, maar zoals bij elke wedstrijd kan er maar één de beste zijn. De podiumplaatsen werden dan ook als volgt verdeeld:

Leraren/RecreantenSnow College Challenge
Plaats 1 : Extream
Plaats 2 : Harmonique
Plaats 3 : Hardcore Rucphen New-Style

Wedstrijdskiërs
Plaats 1 : Superwoman
Plaats 2 : BBQ
Plaats 3 : Team Sneeuwkoe

De sterkste deelnemers uit team Extream en Team Superwomen gingen verder de strijd aan voor de hoofdprijzen! Zo gingen Saartje (wedstrijdskiërs) en Filip (recreanten/leraren) elk aan de haal met een 4-daagse trainingsstage in Kaprun ter waarde van €625,-

De bijkomende -maar minstens even belangrijke- prijs voor de beste outfit was niet minder spannend.  Team Tirol in een ware ‘eyes wide shut’ stijlvolle, pikante verschijning ging hier met de eerste prijs vandoor.  Verder werden het jongste en oudste (meest ervaren) team ook nog gehuldigd.

Leckerrr eten

Nadat alle prijzen waren uitgedeeld was het tijd om leckerrrr te gaan tafelen bij het nieuwe restaurant in Skidôme Terneuzen. Sloten oesters en vaten gerstenat stroomden rijkelijk onze magen binnen en moe en voldaan keerden een tachtigtal deelnemers huiswaarts. Maar de échte geluksvogels gaan nog eens mee naar Kaprun tijdens Hemelvaart waar een vierdaagse stage onder deskundige begeleiding van Snow College toptrainers een uitroepteken zal zetten achter dit onvergetelijke seizoen!

Bedankt en tot volgend jaar!

Snow College Challenge team.