Skidôme rider Niek naar Mammoth Mountain

mammoth mountain
Evenementen
02-05-2016

Skidôme Rider Niek van der Velden heeft een onvergetelijke ervaring mogen meemaken: Mammoth Mountain! Dit is hét ski- en snowboardwalhalla waar op dit moment Superpark20 staat. Waarom hij daar was en wat het precies inhoudt? Dat lees je in dit blog!

Skidôme Rider – Niek van der VeldenMammoth Mountain

Eerst even voorstellen. Onze Skidôme Rider Niek (15) is een van de grootste snowboardtalenten van dit moment. Zijn snowboard carrière begon met lessen in Skidôme Ruchpen. Inmiddels gaat Niek de hele wereld over. Onlangs mocht hij namelijk op uitnodiging van zijn sponsor Arbor snowboards zijn talent tonen in Superpark20, Mammoth Mountain. Tijdens zijn verblijf in Mammoth Mountain sliep Niek bij een andere Nederlandse snowboarder, Dylan. Dylan zit daar het hele seizoen en heeft een eigen huisje waar Niek ook mocht verblijven. Niek snowboardde dagelijks tot 15.00 / 16.00 uur in de middag en ’s avonds genoot hij van de prachtige omgeving waarin hij zich bevond.

Mammoth Mountain

Mammoth Mountain is het hoogste vier-seizoenen resort en speelparadijs in Californië. De hoogste top bevindt zich op 11.053 feet (ongeveer 3.369 meter) boven zee niveau. Met zo’n 300 zondagen per jaar, biedt de Oostelijke Sierra oneindig veel recreatie en mooie natuur het hele jaar door. Er kan ook wel gezegd worden dat het de perfecte winterspeeltuin is en daarom claimen ze dan ook zeker de naam van ‘Southern California’s mountain home.’

Mammoth Mountain

#Superpark20

Superpark20 is een walhalla voor fotografen. Het event is namelijk één grote fotoshoot. Vanuit de organisatie, snowboarder magazine, en meerdere merken komen, allerlei fotografen en cameramannen om mooie foto’s en filmpjes te maken ter promotie van hun merk. Het park is opgezet door de beste parkbouwers van tegenwoordig, inclusief vertegenwoordigers van Bear Mountain, Seven Springs en Boreal Mountain. Ze proberen het één van de mooiste en vetste parken te maken zodat er super vet beeldmateriaal gemaakt kan worden.

mammoth mountain

Bij Skidôme zijn we natuurlijk erg trots op onze rider Niek!