Sportdienst Sint Amands bij Skidôme

Sint Amands
Evenementen
10-05-2016

Sportdienst Sint Amands komt jaarlijks in de krokusvakantie naar Skidôme Terneuzen voor een dagje pisteplezier. Hoe zij deze dag beleven, lees je hier!

“Wij voorzien al verschillende jaren een ski- en snowboarddag in Skidôme Terneuzen. Vroeger kwamen wij via een samenwerkingsverband met een 10-tal gemeenten en kwamen we zelfs 2 dagen, met een 100-tal kinderen maar sinds een paar jaar doen wij dit nog met 2 gemeenten en komen wij nog 1 dag met ongeveer 50 deelnemers.

Kennismaken met wintersport

De bedoeling is om jongeren van 10 – 14 jaar kennis te laten maken met de ski- of snowboardsport, want niet ieder gezin heeft de mogelijkheid om op wintersport te gaan. Op deze manier krijgen de kinderen toch de kans om deze wintersporten te ontdekken en uit te proberen. Ook voor leerlingen van een klas van een lokale school die gewoonlijk een paar weken later op sneeuwklassen gaat, is dit een goede gelegenheid om al eens kennis te maken met de ski’s, zodat zij toch al met een enige ervaring op sneeuwklassen kunnen vertrekken.

2 uur ski- of snowboardles

Wij nemen altijd het arrangement van 2 uur les of (voor diegenen die het al kunnen) 2 uur vrij skiën of snowboarden. Dat heeft al jaren succes! Afhankelijk van het uur dat wij op de piste kunnen, nemen wij ook onze (meegebrachte) lunch in de cafetaria van Skidôme. Soms is het wel druk in het krokusverlof en daarom is het wel handig is wel dat we meestal kunnen beschikken over een grote zaal om ons om te kleden, zodat het geen overrompeling wordt aan de lockers van de materiaalbalie.

Niet makkelijk, maar wel heel leuk!

De kinderen van Sportdienst Sint Amands vinden dit een heel leuke uitstap. Het feit dat onze bus binnen de kortste keren volgeboekt is, spreekt voor zich. Zelfs kinderen die al jaren ervaring hebben, gaan toch nog graag mee op deze uitstap. De lessen worden als heel leuk ervaren, ook al zijn de eerste ervaringen voor beginnende skiërs of snowboarders zeker niet gemakkelijk.

Heel tevreden

Tot 5 jaren geleden gingen wij naar Skidôme Rucphen, maar Skidôme in Terneuzen is voor ons iets sneller en vlotter bereikbaar en er is ook iets meer ruimte op de piste. De lessen en de lesgroepen zijn bovendien goed georganiseerd. Enkel de bedeling van de materialen verloopt nog wat stroef als het druk is (en dat is het meestal in het krokusverlof), maar daar ging men werk van maken, heeft men ons beloofd! Voor het overige zijn wij heel tevreden over het aanbod van Skidôme.”

Joris de keersmaecker
Sportfunctionaris
Gemeente Sint-Amands