Herfstvakantie in de sneeuw!

Familiepas
Indoor, Tips
14-10-2016

De dagen worden korter, de nachten worden kouder en de bomen kleuren langzaam oranjebruin: de herfst is begonnen. Dat betekent ook dat de herfstvakantie voor de deur staat en dan komt weer die welbekende vraag opzetten: wat te doen deze vakantie? Het is steeds weer een uitdaging om origineel voor de dag te komen. Gelukkig hebben wij de oplossing voor je: zet deze herfstvakantie sneeuw op het menu!  

Waarom sneeuw? Is dat niet meer iets voor de kerstvakantie? Je kunt ons antwoord wel raden: nee! Sneeuw kan natuurlijk altijd, en juist de herfstvakantie is het moment is om de sneeuw in te duiken? We leggen je uit waarom.

Gezelligheid!

Sneeuw staat voor wintersport, een ouderwets sneeuwballengevecht of het bouwen van een sneeuwpop. Allemaal activiteiten die onlosmakelijk verbonden zijn met familie, vrienden en gezelligheid. Precies waar de herfstvakantie voor bedoeld is. Even ontspannen en genieten tijdens een uitstapje met het gezin. Speciaal voor gezellige gezinnen heeft Skidôme de familiepas uitgevonden. Voor € 99,50 krijgen vier familieleden vier uur pistetoegang in de kraakverse sneeuw van Skidôme.

familiepas

Voor wie niet genoeg kan krijgen van al die gezelligheid, zijn er nog meer activiteiten met de sneeuw te combineren:

Tuben, ijskarten en GlowGolf

In Terneuzen zal de enorm coole tubebaan al tijdens het skiën of snowboarden naar je lonken! Met een tube glijd je van boven, via bochten en heuveltjes in een tube naar beneden. Geloof ons, deze baan is zo gaaf, dat zelfs de papa’s en mama’s een ritje in de tube wagen!

In Rucphen kun je voor een supercoole ervaring terecht op de ijskartbaan van IceKart Rucphen. Drift door de bochten in de speciale elektrisch aangedreven karts. Dat is fun, uitdagend en verfrissend anders! In de herfstvakantie is Icekart Rucphen extra geopend! Ook bijzonder: een partijtje GlowGolf! Bij dit spel leg je een parcours van 18 holes af in een glow-in-the-dark Noordpooldecor. Een unieke sfeer gegarandeerd!

Herfstvakantie Skidôme

Culinaire herfstvakantie

Al die coole activiteiten vragen natuurlijk om een beetje opwarming achteraf. Een warme kop chocomelk met een grote toef slagroom, een authentieke apfelstrudel, een overheerlijke lunch of een ongekend lekker diner zijn dan meer dan welkom! Dat kan perfect in de horecagelegenheden van Skidôme.

Bijvoorbeeld bij Restaurant Leckerrr in Terneuzen, waar zelfs de meest hongerige magen worden gestild dankzij het all-you-can-eat-concept. Los opscheppen van het uitgebreide buffet mag ook, maar let op: dat wordt lastig met al die leckerrre gerechten!

In Rucphen vind je meer warmte en lekkernijen in Restaurant De Nederlandse Alp. Hier kun je naast à la carte eten ook genieten van onder andere het warm of koud buffet, een spidergrill of BBQ-arrangement. Op drukke dagen opent ook De Sneeuwhut. Dankzij het brede raam heb je vanaf vrijwel alle tafeltjes een fantastisch uitzicht op de piste.

Herfstvakantie uit eten

Vroeg starten is slim

Buiten alle gezelligheid om, is het ook erg slim om tijdens de vakantie de sneeuw in te gaan. Na de herfstvakantie komt namelijk de kerstvakantie, opgevolgd door de voorjaarsvakantie. Beide vakanties vormen vaak de gelegenheid om op wintersport te gaan. Zoals je als wintersporter vast wel weet, vereist zo’n vakantie goede voorbereiding en dat kost tijd. Wie in de herfstvakantie al gaat oefenen, is nog op tijd om tijdens de kerst- of voorjaarsvakantie alles uit de wintersportvakantie te halen! Zo heb je niet alleen tijdens de herfstvakantie enorm veel plezier, maar wordt ook je volgende vakantie een groot succes!

Kunnen we jou verwachten tijdens de herfstvakantie? Boek dan nu de familiepas of bekijk de mogelijkheden op skidome.nl.