8 x zó ervaar je de eerste meters op je board

Indoor
05-01-2017

Avontuurlijk. Reislustig. Wintersport geboekt. Nog nooit op een board gestaan. Wij kruipen in de huid van de beginnende boarder! Marion heeft een cursus snowboarden gevolgd om goed voorbereid op vakantie te gaan! Lees hier: 8 x zo ervaar je de eerste meters op je board.

1          Waarom snowboarden en niet skiën?

“Vroeger, lees: 18 jaar geleden, heb ik geskied. Ik hoor je denken, die is oud? Maar dat valt mee, nu op 36-jarige leeftijd komt een wintersport pas weer op mijn pad! Jaren terug was snowboarden nog niet zo populair. Nu lijkt het mij echt kicken!”

2          Welk gevoel gaat er door je heen als je in je wintersport outfit in de sneeuw staat?

“Een euforisch, blij en enthousiast gevoel!”

3         Wat ging er door je heen toen je voor het eerst op je board bovenaan de piste stond?

“Ik kan niet wachten om naar beneden te boarden!”

4          Hoe gaat het snowboarden je af?

“Ik heb zelf het gevoel dat het wel redelijk goed gaat. Ik voel geen angst om te vallen, wat heel fijn is.”

5          Heb je het gevoel dat je vooruitgang boekt?

“Ja dat heb ik zeker, mede door de feedback van de snowboardleraar die aangaf dat hij zeker vooruitgang ziet tijdens mijn lessen. Zelf heb je het niet zo in de gaten dat je de techniek steeds beter onder de knie krijgt. Snowboarden gaat stapsgewijs en kun je niet in een ochtendje leren. Maar als ik kijk hoe ik nu van de piste naar beneden glijd in verhouding tot mijn eerste les, is er zeker een groot verschil te zien!”

6          Kun je een verhaal vertellen over een hilarisch/ bijzonder/ onvergetelijk pistemoment?

“De eerste keer dat ik met de sleeplift naar boven ging was hilarisch! Je moet de pak nog krijgen en staat echt te stuntelen. Ik dacht dat het me redelijk af ging, tot het moment dat ik bijna bovenaan de sleeplift mijn evenwicht verloor. Ik viel en kreeg mezelf met geen mogelijkheid omhoog. En ja… dan is daar het moment dat je in het middelpunt van de aandacht staat! Mensen op de piste keken toe, ik lag daar te stuntelen met als gevolg een onwijze slappe lach! Hierdoor werd het nog lastiger om mezelf omhoog te hijsen! Alle schaamte voorbij, is het gelukkig toch nog gelukt!”

7          Zie je snowboarden meer als sport of als ontspanning?

“Als beiden. Snowboarden is zeker een sport, omdat je vrij intensief bezig bent. Zeker als beginnende boarder. Daarnaast is het ook heel erg ontspannend! Het gevoel dat je krijgt als je boardend van de piste gaat geeft je zo’n kick, dat het zeker ook ontspanning is!

8          Is boarden iets waarin je verder wil gaan of leuk voor het moment?

“Ik wil zeker doorgaan met boarden. Nu ik de beginnerstechnieken onder de knie heb en zonder al teveel gestuntel van de berg kan glijden, is het extra leuk! Ik wil mijn technieken zeker verder ontwikkelen, zodat ik mijn grenzen steeds verder kan verleggen! Nu eerst de bergen op wintersport trotseren, ik kan niet wachten!

Wil jij ook je eerst meters op de piste maken? Volg een proefles en haal nog meer plezier uit je wintersport!


Gerelateerd Gerelateerde berichten