Onze talenten op de piste: het seizoen van Erik Bastiaansen

piste
Indoor, Outdoor
20-01-2017

Skidôme heeft een viertal riders én talenten die veel trainen in onze skihallen! In het wintersportseizoen vertrekken ze naar de bergen én doen ze volop mee met wedstrijden! In deze serie komen Erik, Evy, Niek en Jochem aan het woord én vertellen ons meer over hun seizoen: van de hoogtepunten tot favoriete spots en ambities. 

1. Wat zijn tot nu toe de hoogtepunten van je winterseizoen?

“De hoogtepunten van dit seizoen zijn de trainingskampen van het voorseizoen in Saas-Fee. Hier heb ik veel geleerd. Een ander hoogtepunt is de 1e plek bij de Europa Cup in Landgraaf afgelopen november.”

2. Wat zijn jouw favoriete spots?

“De spots waar ik het liefst kom zijn Europa FlachauWinkl (Absolut Park) en in Amerika Mammoth. Deze plekken hebben allebei super goede parken en snelle liften. Maar de plek waar ik echt thuis ben is Skidôme Terneuzen. Hier ben ik begonnen en kom ik altijd nog erg graag!”

seizoen

3. Wat wil je dit seizoen bereiken?

“Dit seizoen wil ik zo hoog mogelijk eindigen bij de World Cup wedstrijden. Deze worden tussen januari en maart georganiseerd.”

4. Hoe zie jij jezelf over 5 jaar?

“Ik hoop dat ik over 5 jaar mee kan draaien met de wereld top. Uiteindelijk hoop ik dan ook een kwalificatie binnen te hebben voor de Olympische Spelen van 2022 in Beijing.”

seizoen

Wil jij in het wintersportseizoen meer met je sport bezig zijn? Dan zijn de Skidôme Trainingen écht iets voor jou! Klik hier voor meer informatie