Zijn wij Mario’s inspiratiebron?

mario kart
Indoor
10-03-2017

Wie kent ‘m niet, de snelheidsduivel die in elke race de hoofdrol speelt: de enige echte Mario! Al meer dan 30 jaar is Mario dé loodgieter van elk kind. Super Mario is uitgegroeid tot fenomeen die vaak bij ons over de vloer komt. Vandaag is het Internationale Mario Dag, het moment om als ijskartfanaten Mario Kart te eren! Zijn wij Mario’s inspiratiebron?

Elk jaar wordt op 10 maart Super Mario Day gevierd. Het is niet toevallig dat Mario Day op 10 maart is, deze datum is gekozen omdat het herleidbaar is aan de naam Mario. De Amerikaanse formulering van 10 maart is namelijk Mar 10, wat de minste creatieve onder ons zelfs nog lezen als, Mario!

Van Luigi tot Donkey Kong

Mario Kart is momenteel 25 jaar oud en in al die jaren heeft hij bij ons al flink aan zijn behendigheid skills gewerkt. Karten doe je natuurlijk niet in je eentje, dus nam hij elke keer wel iemand mee. Hij begon enkel met Luigi, maar in de tussentijd hebben wij Yoshi, Princess Peach, Toad en Donkey Kong ook al voorbij zien driften. Wij vroegen ons al af, waarom zien we deze helden zo vaak voorbij karten? Volgens mij zijn we erachter… Hij keek gewoon een beetje af. IceKart Rucphen dient natuurlijk als inspiratiebron voor deze Japanse loodgieter. Kijk maar eens naar de foto hieronder. Zeg nou zelf, het is toch net of Mario Kart op onze ijskartbaan aan het racen is!

mario

Word jij de nieuwe Mario?

Wil jij ook niets liever dan een dag in Mario’s schoenen stappen? Racen tegen Luigi, Peach, Toad, Bowser en Donkey Kong? En dat over een spekgladde ijsvloer regelrecht naar de finish? Kom dan een keertje driften op onze gigantische ijsvloer bij IceKart Rucphen! Even terug naar ‘die goede oude Mario tijd’, puur nostalgie!