5 tips van Marc voor de beginnende skiër

Indoor, Tips
24-03-2017

Als beginnend skiër is meteen starten in een overweldigend skigebied misschien net iets te ambitieus. Om de juiste technieken onder de knie te krijgen is een goede voorbereiding op je wintersport belangrijk. Maar ook ná de vakantie is het goed om je vaardigheden te onderhouden.

De pistes van Skidôme zijn in het laagseizoen heerlijk rustig en de sneeuwkwaliteit is top. Daarnaast zijn de tarieven van de cursussen ook een stuk aantrekkelijker. Onze skileraar Marc Jacobs geeft hieronder 5 handige tips voor beginnende skiërs.

Tip 1: als skiër sta op je hele voetzool en voel je scheendruk

Zodra je de druk over je hele ski verdeelt, heb je veel meer balans. Door je balans te verbeteren kun je als skiër automatisch ook veel makkelijker bochten maken. Scheendruk voel je op het moment dat je je schenen (en dus niet je kuiten!) letterlijk in je schoenen voelt ‘drukken’.

Tip 2: zorg dat je lichaam in gelijke hoeken staat (enkel, knie en heup)

Wanneer je lichaam in gelijke hoeken op de piste staat, staat je lichaam in de sterkste positie. Zie hieronder een voorbeeld van hoe het wel én vooral hoe het niet moet!

skiër

Tip 3: je eigen handen blijven zien en kijk waar je heen gaat

Vanuit je ooghoeken moet je altijd je handen kunnen zien. Als je deze niet meer ziet, dan zijn je handen te laag of te ver naar achter. Kijk ook goed waar je heen gaat! Als je naar beneden kijkt ben je een gevaar voor anderen op de piste. Daarnaast is samen met de gelijke hoeken de perfecte houding pas compleet op het moment dat je vooruit kijkt.

Tip 4: blijf altijd in beweging en maak je bochten af

Als je in beweging blijft, kun je je altijd makkelijk aanpassen aan de ondergrond. Zo voorkom je dat je houding te statisch wordt. Het is hetzelfde wanneer je op je tenen staat bij de start van een sprint. Wanneer je blijft bewegen ren je ook eerder weg. Dus blijf vooral lekker vloeiend bewegen!

Tip 5: neem les voordat je begint

Als je les neemt bij een skileraar krijg je meteen alle technieken volgens de juiste manier aangeleerd. Uiteindelijk merk je dat je hier ontzettend veel profijt van hebt. Wanneer je het jezelf aanleert maak je heel veel kleine foutjes, die lastig af te leren zijn. Iets afleren duurt dan ook langer dan iets aanleren. Een goede basis is belangrijk voor je verdere ski ervaring.

Krijg je al kriebels en wil jij je basistechnieken samen met mij of een van onze andere professionele skileraren verbeteren? Dan zijn de zomercursussen van Skidôme echt iets voor jou!

Profiteer van de beste cursusdeals

Tot snel!

Groetjes Marc

skiër


Gerelateerd Gerelateerde berichten