Wintersporten in de lente

lente
Outdoor, Tips
29-03-2017

Blue bird dagen, poeder met Pasen en een mooie goggle-face aan het einde van de week. Ga jij ook zo graag skiën of snowboarden in de lente? Dan hebben we hier wat handige tips voor je:

1. Neem genoeg zonnebrand mee– ook voor je lippen

Vergeet niet een goede zonnebrand en lippenbalsem mee te nemen als je in de lente op wintersport gaat. Van Piz Buin heeft Mount Terneuzen hele handige 2-in-1 tubes die klein genoeg zijn voor in je jas- of broekzak. Kom langs in de winkel of check de webshop van Mount Terneuzen.

2. Ga je in de paasvakantie op wintersport?

Probeer dan rekening te houden met files. De ANWB verkeersdrukte kalenders zijn erg handig om per land te zien op welke dagen er drukte op de weg wordt verwacht. Voor april moet je de zomerversie van de kalender aanklikken.

wintersporten

3. Goggle en zonnebril in je tas

Iedereen heeft het vast weleens gehad. Op het moment dat je harder de berg af vlamt, krijg je traanogen. Een zonnebril is vaak te weinig afgesloten en daarmee heb je hier nog steeds last van. Daarom dus die goggle. Veel brillen hebben verschillende lenzen voor verschillende weersomstandigheden: mist en sneeuw of een bluebird sky. Voor elke weersomstandigheden heb je een perfecte lens. Dankzij nieuwe technieken komen er steeds meer merken met 1 lens die geschikt is voor verschillende weersomstandigheden. Zoals de Oakley PRIZM lens en de Salomon Photochromic lens. En voor op het terras neem je natuurlijk je zonnebril mee.

4. Poeder met Pasen

Het lijkt wel of de sneeuw steeds later gaat vallen. Dus wees niet verbaasd als je zo rond de paasdagen nog een paar dagen poeder kunt rijden. Neem dus ook je lawinegear mee zodat je veilig buiten de piste op pad kunt. Nog geen lawinegear? In de webshop van Mount Terneuzen vind je nu onder andere ABS en Arva-gear in de sale.

5. Start vroeg en draag laagjes

Probeer vroeg je bed uit te komen om te genieten van de beste sneeuw op de piste. In de ochtend uit de zon kan het nog frisjes zijn maar ’s middags wil je vast zo snel mogelijk iets uit kunnen trekken. Zorg dus dat je bovenkleding bestaat uit laagjes. Soms is zelfs een trui over je thermo-ondergoed genoeg om in te skiën of snowboarden. Check de selectie van onder andere Burton, Rossignol en Houdini hier.


Gerelateerd Gerelateerde berichten