5 tips van Marc voor de gevorderde skiër

proefles skien
Indoor, Tips
07-04-2017

Ook als gevorderde skiër is het nooit te laat om bij te leren. Zeker in deze periode, waarin de pistes in Skidôme lekker rustig zijn. Speciaal voor de ervaren skiër geeft onze skileraar Marc de volgende 5 tips:

Tip 1: Verminder je hoogbeweging bij een hogere snelheid

De hoogbeweging kost meer tijd, daardoor kun je minder snel een goede kantwisseling maken. Daarom is het beter om de hoogbeweging minder fanatiek te gebruiken bij een hogere afdalingssnelheid.

Tip 2: De kantenwissel vindt plaats voor de vallijn

Bij een hogere snelheid komt de druk op beide benen te staan, in plaats van op je dalski. Je handelingen worden bij een hogere snelheid uiteraard ook versneld, waardoor de kantenwissel al voor de vallijn plaatsvindt. Dit zorgt voor vloeiende, aansluitende bochten!

Tip 3: Zorg dat je met meer kanthoeken gaat skiën

Zo krijg je meer gesneden bochten. Je ski’s hebben een specifieke vorm, die ervoor zorgt dat je mooi gesneden bochten kunt maken. Denk hierbij aan de carve ski’s met een grote nose, een smalle base en een brede tail.

skiër

Tip 4: Voel wat er gebeurd tussen je bochten en houdt lichaamsspanning

Tussen de verschillende bochten die je maakt gebeurt er heel veel. Zorg dat je de druk vloeiend weghaalt, dan vindt er een snellere kantenwissel plaats en wordt de druk weer vloeiend opgebouwd. Daarnaast moet je ervoor zorgen dat je lichaamsspanning behoudt, anders kun je de krachten niet aan.

Tip 5: Leer skiën op verschillende terreinvormen

Denk aan off piste, buckle piste of ijzige terreinvormen. Je techniek wordt de hele tijd op de proef gesteld, omdat je continu uit balans wordt gehaald. Je moet hierdoor weer terug in balans zien te komen. Daarnaast is het erg uitdagend, zo voel je ook welke techniek je nodig hebt bij welk terrein en welke het beste bij je past!

Op zoek naar meer uitdaging?

Heb jij alle tips en tricks inmiddels onder de knie en ben jij dit seizoen nog lang niet klaar met wintersporten? Ga dan in het Hemelvaartweekend mee op reis met Skidôme en geniet van de pistes in het sneeuwzekere gebied van Zell am See – Kaprun. Wij hebben een voordelig pakket voor je samengesteld, het enige wat jij hoeft te doen is genieten van de sneeuw!

Zie ik je dan?

Groetjes Marc,

skiër


Gerelateerd Gerelateerde berichten