Skidôme Rider Niek Sportman van het jaar!

sportman
Indoor, Outdoor
12-04-2017

Met een fantastisch winterseizoen achter de rug, is Niek van der Velden uitgeroepen tot sportman van het jaar! Afgelopen vrijdag werd in Roosendaal het jaarlijkse sportgala georganiseerd. Met het vele trainen, wedstrijden snowboarden en een seizoen vol hoogtepunten is deze prijs een pronkstuk op z’n sportprestaties!

Sportman van het jaar

Niek traint hard en blijft zijn talent verder ontwikkelen. Waar hij vorig jaar talent van het jaar werd, heeft hij het dit jaar geschopt tot ‘Sportman van het jaar’! Wij zijn ontzettend trots op de jonge snowboarder die zijn dromen naleeft!

sportman van het jaar

Mooie prestaties

Het afgelopen winterseizoen heeft Niek veel mooie prestaties behaald. De beste prestatie van de 16-jarige Niek in 2016 was de World Rookie Fest in Livigno. Hier ging hij de strijd aan tegen andere de snowboarders onder de 18 jaar. Op het junioren WK pakte hij een 7e plek met de discipline Big Air en eindige met SlopeStyle op een 8e plek! Op zijn allereerste World Cup in Zuid-Korea nam hij het op tegen de wereldtop en eindigde op de 20e plek.

Kracht, conditie en veel trainen

Op het niveau van training en met de ambities van Niek, staat zijn leven vol in teken van snowboarden. Zo woont hij intern in Papendal waar hij kan studeren en veel kan sporten. Waar hij in Nederland vooral op kracht en conditie traint, is hij bijna het hele winterseizoen in het buitenland om zijn tricks te oefenen! Dit allemaal met hulp van fantastische coaching.

De grootste kick?

Niek: “Het is altijd enorm spannend om voor de eerste keer weer een schans te pakken met een snelheid van 50 km/u. Als dat lukt, geeft dat een enorm goed gevoel!” De Olympische Spelen in 2018 is misschien net iets te ambitieus, maar Niek legt z’n focus wel op de Olympische Spelen in 2022. Mooi vooruitzicht, wij hebben er nu al zin in!

Krijg jij de kriebels van het verhaal van Niek? Wil jij ook je freestyle skills laten zien in onze skihal? Schrijf je dan nu nog in voor de Dutch Cup 2017 van Skidôme op 16 april in Rucphen en op 7 mei in Terneuzen!


Gerelateerd Gerelateerde berichten