5 kledingtips voor het aanschaffen van je wintersportoutfit

wintersportkleding
Tips
20-04-2017

De kans is groot dat jij de kraakverse pistes op de bergen al getrotseerd hebt! Het winterseizoen maakt plaats voor het laagseizoen en dat biedt mooie kansen om extra voordelig je wintersportkleding aan te schaffen. Maar waar moet je precies opletten bij de aanschaf van wintersportkleding? Wij vroegen shopeigenaar Maarten Vlamings, van Mount Terneuzen en Mount Rucphen, zijn top-5 kledingtips.

Maarten: “Ga altijd voor laagjes. Je weet nooit wat voor verschillende weertypen je tijdens je wintersportvakantie tegenkomt, van sneeuw tot een blue bird sky, niet is zo veranderlijk als het weer! Zelfs tussen de ochtend en de middag op de berg kan veel verschil zitten. Als je met laagjes werkt, dan kun je bij warm weer gemakkelijk een laagje uittrekken én beschermd blijven tegen de winterse omstandigheden.” Lees hier 5 handige kledingtips!

Laag 1: thermo ondergoed

Zorg dat de eerste laag bestaat uit thermo ondergoed. Thermo ondergoed vormt een soort van ‘tweede huid’ om je lichaam, zodat lichaamswarmte bij koude temperaturen niet verloren gaat. Technisch thermo ondergoed ken je waarschijnlijk al, maar thermisch ondergoed van merino-wol is warmer en zorgt voor minder (zweet)geurtjes. Heb je bij je thermo broek vaak last van je schenen? Zorg dan dat je een driekwart broek aanschaft om te voorkomen dat je sokken voor een dubbele laag in je schoenen zorgen. In de Mount winkels vind je een ruim assortiment thermo ondergoed, bijvoorbeeld het kwalitatieve thermo-ondergoed van XTM.

kledingtips

Laag 2: Midlayer

Je tweede laag, oftewel midlayer, vormt de tussenlaag tussen jas en thermo ondergoed. De midlayer zorgt voor extra warmtebehoud, maar soms ook voor het buiten houden van koude lucht. Je midlayer kan bijvoorbeeld een donsjas of een fleece vest zijn. Beiden kun je ook na de wintersport nog prima dragen!

Laag 3: Outerwear

Voor de buitenste laag, ook wel de outerlayer of outerwear genoemd, kiezen we voor een (gevoerde) soft- of hardshell. Softshell heeft als eigenschap dat het soepel, stretch en ademend is. Hardshell is iets minder stretch, maar heeft over het algemeen een betere waterdichtheid en is slijtvaster. Maarten is erg te spreken over de Houdini shell. Dit is een ongevoerde buitenjas. Handig voor de warme dagen op de piste, waarbij je graag een waterdichte buitenste laag wilt aantrekken. Ook deze jas kun je natuurlijk het hele jaar door blijven dragen!

outerwear

Laag 4: Niet vergeten: sokken!

Bespaar niet op je sokken: je hebt je voeten tijdens het wintersporten maar al te hard nodig! De beste kledingtips die we je hierin kunnen geven. Het is vooral belangrijk sokken te kiezen die geschikt zijn voor de ski- of snowboardschoenen die je gaat dragen. Als je kiest voor dikkere sokken heb je meer comfort. Dit is vooral handig als je bijvoorbeeld schoenen gaat huren, omdat die vaak niet 100% perfect zitten. Kies je voor dunnere sokken dan heb je meer controle, wat door Maarten vaak bij eigen schoenen geadviseerd wordt. Als je voor kwaliteit sokken gaat, adviseert Maarten Falke sokken van merinowol. Deze houden je voeten warmer en zijn minder gevoelig voor (zweet)luchtjes.

sokken

Laag 5: Last but not least: handige gadgets!

Als laatste tip hebben we nog twee leuke en handige kledinggadgets. Deze gadgets worden niet alleen vaak vergeten, maar zijn ook nog eens super handig!

gadgets

Ben je nieuwsgierig naar het assortiment van Mount? Neem dan een kijkje op onze website en profiteer daarnaast ook van de leuke voorjaarskortingen.

Ik zie je graag snel in een van onze winkels!

Groetjes Maarten

kledingtips