5 tips van Bram voor de beginnende snowboarder

Tips
04-05-2017

Snowboarden is te leuk om te doen! Ben je nog maar net begonnen met snowboarden? Wil je je ski’s verruilen voor een snowboard? Of je technieken nog een tikkeltje beter onder de knie krijgen? Dan zijn deze tips van snowboardleraar Bram perfect voor jou!

Verder leren in het laagseizoen heeft bovendien veel voordelen: de pistes van Skidôme zijn heerlijk rustig, de sneeuwkwaliteit is top en er is veel ruimte voor persoonlijke aandacht.

Tip 1: Snowboarden leer je van een leraar

Het spreekt voor zich dat je leert snowboarden van een leraar, toch zijn er nog steeds veel snowboarders die niet starten met het nemen van lessen. Wel is het verstandig om een cursus te nemen bij Skidôme, voordat je op wintersport gaat. Wil jij je thuis voelen in de sneeuw? Volg dan een proefles en ervaar de eerste meters samen met onze snowboardleraar in de sneeuw.

Tip 2: Strik je schoenen, oftewel: bereid jezelf goed voor

Het klinkt vanzelfsprekend, maar toch vergeten veel snowboarders die bij Skidôme les volgen hun schoenen te strikken. Door de jaren heen heb ik honderden cursussen gegeven en helaas zijn er altijd mensen die onvoorbereid van start gaan. Ze hebben verkeerd materiaal meegenomen, schoenen zitten los of ze weten niet of ze links- of rechtsvoor zijn. Zorg dat je niet dezelfde fout maakt!

Tip 3: Snowboard vanuit een centrale balans

Een goed begin is het halve werk! Dit geldt ook zeker wanneer je wilt leren snowboarden. Leer dan ook meteen jezelf de juiste houding aan. Deze juiste houding bestaat uit het volgende stappenplan:

1: Knieën, heupen, enkels zijn gebogen

2: Gewicht is op twee benen

3: Je heup zit tussen je bindingen

4: Rechte rug

5: Spanning op de armen

6: Schouderlijn gelijk aan snowboardlijn

7: Kijk waar je naartoe gaat

Wat ik vaak zie, is dat snowboarders naar achteren leunen waardoor ze achterover vallen. Bij snowboarden is het juist de bedoeling dat je naar voren beweegt. Als je weet hoe je moet staan, maak je veel sneller progressie. Herhaal het stappenplan net zo lang tot je het goed onder de knie hebt. Wil je meer informatie? Bekijk dan de video van mijn collega Steven.

snowboarden

Tip 4: Maak je bochten af en blijf rondsturen

Heel veel schoppen, hard van de piste willen gaan en vervolgens vol op de rem, is niet juist! Blijf je bochten afmaken door rond te sturen. Heb je dat onder de knie? Probeer dan eens kort gestuurde ronde bochten te maken, maar let op: blijf altijd (zowel lange als korte) bochten afmaken.

 snowboarden

Tip 5: Leer zo snel mogelijk je kanten te gebruiken

Wanneer je de kanten van je board kan gebruiken, wordt snowboarden vele malen leuker! In plaats van remmen in een bocht, maak je juist snelheid.

Wil je meer tips?

Schroom dan vooral niet om een keer langs te komen bij Skidôme! Naast dat ik snowboardleraar ben bij Skidôme en de zomerkampen organiseer, heb ik ook een eigen sportonderneming genaamd Ride Along Activities.

Groetjes Bram

snowboarden


Gerelateerd Gerelateerde berichten