5 tips van Bram voor de gevorderde snowboarder

Tips
18-05-2017

Ben jij klaar voor meer uitdaging en wil jij jouw skills op je board naar een hoger niveau tillen? Kom dan nu naar het Funpark XXL van Skidôme met nieuwe kickers en vette rails! Om alvast in de stemming te komen heeft onze snowboardleraar Bram speciaal voor jou een aantal tips:

Tip 1: Snowboard vaker switch

Als je kan snowboarden dan is het leuk om zowel links- als rechtsvoor te kunnen snowboarden. Hierdoor wordt freestylen ook gemakkelijker. Je kunt je onderscheiden en meer gaan spelen met het terrein, zoals springen en draaien. Probeer de lift eens met je andere voet voor of draai voor je bocht een half rondje, zodat je alleen maar met je tenen snowboard.

Tip 2: Probeer dynamisch te snowboarden

Zorg ervoor dat je soepel hoog-laag kunt bewegen en daarnaast beide benen los van elkaar kunt gebruiken op het snowboard. Hierdoor kun je veel sneller moeilijk terrein boarden. Denk hierbij aan buckels, sprongbochten en ander lastig terrein.

Tip 3: Probeer verschillende boards en stands

Het is goed om de stand van je voeten op verschillende manieren uit te proberen. Daarnaast is het een aanrader om verschillende boards per discipline te testen. De winkel Mount in Skidôme Terneuzen en Rucphen organiseren meerdere keren per jaar testavonden waarbij je verschillende boards kunt uitproberen op de baan. Tevens heeft Mount een eigen test center waar je heel het seizoen door producten kunt testen. De testavonden van Mount worden via hun Facebookpagina en de nieuwsbrief gecommuniceerd. Inschrijven voor de nieuwsbrief kan via de webshop van Mount. Houd deze kanalen dus in de gaten!

Tip 4: Alles op de kanten snowboarden

Snowboard in tweetallen en laat je maatje kijken of je een dunne lijn hebt gemaakt in de sneeuw. Je kunt ook proberen elkaars sporen te volgen. Wil je meer weten over hoe je op je kanten moet snowboarden? Kijk dan hier!

Tip 5: Ga eens kijken bij het Funpark XXL

In het zomerseizoen wordt het funpark bij Skidôme omgedoopt tot Funpark XXL. Hier kun je leren freestylen op alle niveaus. Ben jij benieuwd naar de actuele setting van onze freestyleparadijzen in Rucphen en Terneuzen? Bekijk dan hier de laatste updates van beide parken.

 

Zie ik je snel?

Groetjes Bram

snowboarden