5 tips van Maarten voor het beste wintersportmateriaal

Tips
30-05-2017

Ben je op zoek naar een nieuwe skibril? Zit je nog in oriëntatiefase welke materialen en merken er zijn? Of heb je gewoon behoefte aan een aantal kraakverse materiaaltips? Lees dan snel de 5 materiaaltips van Maarten:

Tip 1. Laat je goed adviseren

Ga naar een specialist voor een gedegen advies. Het klinkt misschien logisch. Toch bestellen steeds meer wintersporters hun materiaal online, zonder deze vooraf te testen. Wanneer je goed voorbereid de piste op gaat, kun je niet voor verrassingen komen te staan.

Tip 2. Pas een helm in de winkel

Een helm moet lekker zitten. Veel wintersporters bestellen een helm op het internet. Echter weet je dan niet of de helm goed past. Als je helm te los zit, heeft deze namelijk helemaal geen functie. Het gewicht van de helm maakt het verschil: hoe lichter de helm, hoe comfortabeler. Daarnaast zijn er ook verschillen in soorten ventilatie. Een helm passen en vergelijken? Dat kan! Onze winkel Mount verkoopt diverse veilige helmen via de Europese norm.

Tip 3. Zorg voor goed zicht op de piste

Goed zicht is van belang. Als het goed weer is reflecteert de zon, dus heb je een bril nodig die de zon tegengaat. Ook bij slecht weer heb je een bril nodig om beter te kunnen zien. Het meest optimale is een bril die je zowel bij goed als slecht weer kan dragen. Er zijn ook lenzen die je met alle weersomstandigheden kan dragen doordat de lens verkleurt. Tegenwoordig zijn er ook brillen waarvan de lens magnetisch te vervangen is. Deze brillen zijn verkrijgbaar bij Mount. Vergeet in ieder geval niet om je helm mee te nemen als je een bril komt passen!

Tip 4. Onderhoud je materialen zorgvuldig

Zorg dat je ski’s of snowboard goed gewaxt en geslepen zijn voordat je de piste op gaat. Dit geldt overigens ook voor naderhand. Mount verkoopt speciale indoor wax, voor de verzorging van je board voor of na een sessie bij Skidôme. Wanneer je je ski’s of board slecht onderhoud creëer je minder glijvermogen, waardoor de weerstand verslechterd. Je kunt zelf je materialen onderhouden, maar dit ook laten doen. De keuze is per persoon verschillend. Er worden regelmatig onderhoud clinics gegeven bij Skidôme.

Tip 5. Zorg dat je schoenen goed passen

Je schoenen moeten niet te ruim zijn. Grote maten zitten vaak lekkerder, maar het is niet goed om mee te skiën. Je voet gaat namelijk in de schoen bewegen. Wanneer passen je schoenen goed? Bij het buigen van je knieën moeten je tenen vrij zijn en als je ze strekt dan moet je je tenen licht voelen. Voor een betere pasvorm en meer comfort zijn er speciale zooltjes. Deze zooltjes kunnen speciaal op maat worden gemaakt, waardoor je meer comfort en plezier haalt uit je materialen. Bij Mount kan er geanalyseerd worden of je deze zolen nodig hebt. Check dit voordat je je schoen koopt.

Momenteel wordt de winkel van Mount Rucphen flink verbouwd. De Pop-up store wordt omgetoverd tot een grote, uitgebreide Mount winkel. De winkel in Terneuzen is wel gewoon open. Vanaf 1 september ben jij van harte welkom in de nieuwe winkel in Rucphen!

Zie ik je snel bij Skidôme?

Groetjes Maarten


Gerelateerd Gerelateerde berichten