Waarom sneeuw de oplossing is bij tropisch weer

Zomer bij Skidôme
Indoor, Tips
19-06-2017

Wanneer de temperatuur boven de 30 graden klimt, zoeken we het massaal op: verkoeling! De zon is heerlijk, maar wanneer de hitte ons naar het hoofd stijgt, is een frisse duik in het zwembad of de zee wel zo gewenst. Mocht je denken dat dit de beste manier is om af te koelen, dan heb je het mis. Wie echt koel wil blijven tijdens de warme dagen, dompelt zich onder in de wereld van…jawel: sneeuw!

Waarom?

1.       Het is koud

Sneeuw is koud, heel koud! En dat is precies waar we naar verlangen wanneer het zweet van ons hele lijf druipt. Alleen al de gedachte aan sneeuw maakt je blij tijdens een tropische dag. Laat staan dat je er in mag rollen. Het voordeel van indoor sneeuw: het blijft koud! Geen opwarming van de zon of mensenmassa’s. Lang leve de sneeuw, bye bye zwembad!

sneeuw afkoelen

2.       Geen files op weg naar de sneeuw

Eindelijk schijnt de zon en dat betekent voor velen dat de navigatie wordt ingesteld op het strand. Goed idee! Totdat je op de rem moet omdat je de file inrijdt. En na een half uur stapvoets rijden gaat dat toch wel vervelen. Richting het zwembad dan? Misschien een beter idee. Maar ook daar is het wringen geblazen tussen de families en groepjes scholieren. De oplossing voor je file- en drukteprobleem is simpel: navigeer jezelf richting Rucphen of Terneuzen. Lekker rustig in de zomerperiode dus altijd een plekje vrij op de baan!

3.       Er is genoeg voor iedereen!

De airco’s en ventilatoren zijn niet aan te slepen zodra het warm wordt in Nederland. Toch flink balen als je in de winkel te horen krijgt dat alles is uitverkocht. Vechten om een plekje op het terras of struikelen over de handoekjes op het strand zie je ook niet zo zitten? Dan is sneeuw toch echt de oplossing voor jou! In de Skidôme hallen vind je op een groot oppervlakte een dikke laag sneeuw. Genoeg om heerlijk in af te koelen!

sneeuw

4.       Er is een terras met bier en fris binnen handbereik

Het liefst wisselen we de zon en verkoeling af met een koud biertje of een lekker frisdrankje. Geen probleem bij Skidôme. Zowel in Rucphen als in Terneuzen vind je een zonnig terras (met schaduwplekken) bij de skihal. Jouw ijskoude biertje, Radler, rosétje of frisdrank is voor, tijdens of na het sneeuwbadderen dus zo besteld!

terras

5.       Er is warme kleding, mocht het te koud worden

Ken je dat probleem dat je zolang in de zee bent blijven hangen dat je het iets te koud hebt gekregen? Er zit net een wolk voor de zon, dus opwarmen kan alleen met je kletsnatte  handdoek. In de sneeuw krijg je warmere oplossingen aangereikt: wintersportkleding! Mocht de sneeuw iets te koel voor je zijn, dan trek je toch gewoon een winterjas aan. Handschoenen zijn verplicht, dus koude handen ga je niet krijgen! Bovendien is het niet goed als je het jezelf met tropisch weer te koud maakt, dus neem die dikke jas en broek wel mee. In een skihal staat dat echt niet gek!

 

Ben je overtuigd en kun je niet wachten tot je mag skiën, snowboarden, glijden of rollen in de sneeuw? Skidôme is dagelijks geopend. Bekijk de openingstijden op skidome.nl en check dan ook meteen de voorjaarsactie, wel zo cool voor je portemonnee!