5 redenen om een ski- of snowboardcursus te volgen

Cursus volgen bij Skidôme
Tips
18-08-2017

Kijk jij ook zo uit naar het wintersportseizoen? Naar het moment dat je weer mag afdalen in de verse sneeuw? Wanneer je al aardig wat wintersportervaring hebt, kom je er vaak al snel weer in. Toch is het voor iedereen verstandig om ski- of snowboardcursus te volgen. Waarom? Wij geven jou 5 redenen waarom je, ook als ervaren wintersporter, een cursus zou moeten volgen.

1. Blijf in vorm

Tijdens je wintersportvakantie ben je de hele dag heel actief bezig. Door een cursus te volgen blijf je in vorm en kan je vooraf werken aan je conditie! Wanneer je al een aantal lessen hebt gevolgd kan je tijdens je wintersportvakantie optimaal genieten zonder dat je snel vermoeid raakt. Je wilt toch niet het risico lopen dat je moet afhaken voordat de après-ski begint?

2. Voorkom wintersportblessures

Een ander bijkomend voordeel is dat je dankzij een goede voorbereiding (opnieuw) gewend raakt aan de bewegingen die je maakt tijdens het skiën of snowboarden. Hierdoor voorkom je spierpijn, nare wintersportblessures en in het ergste geval een gipsvlucht naar huis!

3. Verbeter je techniek

In de meeste gevallen sta je als wintersporter maar één of een aantal keer per jaar op de piste. Het is dus helemaal niet gek als je er de eerste dagen even in moet komen. Daarnaast ben je als wintersporter nooit uitgeleerd en is het nooit verkeerd om je techniek even bij te spijkeren. Gediplomeerde leraren zijn uitstekend in staat cursisten van alle niveaus nieuwe vaardigheden bij te brengen. Wanneer je ook buiten het wintersportseizoen door blijft lessen blijven je kennis en kunnen up-to-date en kan je meer uit je tijd op de piste halen!

Skidôme cursus en proeflessen

4. Leer omgaan met nieuw materiaal

Ook de wintersportwereld blijft innoveren. De bekende wintersportmerken en fabrikanten blijven ontwikkelen en vernieuwen waardoor er ieder seizoen weer nieuwe materialen beschikbaar zijn. Wennen aan nieuw materiaal en hiermee leren omgaan kan je natuurlijk beter hebben gedaan voordat je naar je wintersportbestemming vertrekt. Een cursus in Nederland is hiervoor perfect! Gebruik deze tijd om te wennen aan je nieuwe materialen en ga op en top voorbereid de bergen tegemoet.

5. Kom alvast in de stemming!

Ski- of snowboardles volgen op een indoor piste is natuurlijk dé manier om alvast in de stemming te komen voor de wintersport. Je kan je spullen weer van zolder halen en al voorafgaand aan de wintersport genieten van het geweldige gevoel van een afdaling in de sneeuw!

 

Er is eigenlijk nog een 6e reden waarom je een cursus moet volgen: de Super Summer Sale bij Skidôme! T/m 31 augustus profiteer je namelijk van flinke kortingen op een cursus, proefles of abonnement! Kom jij lessen voordat je op wintersport gaat?